Selasa, 29 Ogos 2017

Terima Tab3 7 Essential Lenovo - Terima Kasih Kementerian Pendidikan Malaysia

lenovo, tab 3 lenovo, tab, tab 3

Pada pagi Jumaat yang lalu, saya telah menerima Tab3 7 Essential Lenovo daripada Kementerian Pendidikan Malaysia. Yeahhh!! Lompat bintang!

lenovo, tab 3 lenovo, tab, tab 3

Tab3 7 Essential Lenovo daripada Kementerian Pendidikan Malaysia ini didatangkan bersama cover plastik berwarna hitam.

lenovo, tab 3 lenovo, tab, tab 3

Haaa, ada lagi. Selain daripada cover plastik, Tab3 7 Essential Lenovo daripada Kementerian Pendidikan Malaysia ini juga ada sim kad Celcom X-Pax yang berharga RM10.

Ok, ini serius. Saya sangat suka nombor 013-xxx xxxx. Sangat cantik! 

Satu je...kena topup selalu ya. Kalau tak, mati nombornya. Ok, tang ini, Onexox menang, hehe!!

Bukan sahaja di kotak Tab3 7 Essential Lenovo, yang ada tepek nama, dan nombor kad pengenalan, malahan di sim kad pun ada ok. Nasib baiklah kan. Kalau tak, melepas nombor cantik haha!!

Sebenarnya, semasa entri ini hendak ditulis, baru saya belek betul-betul nombornya. Haha!!

Eppp, ada lagi. Tab3 7 Essential daripada Kementerian Pendidikan Malaysia ini juga didatangkan bersama Aplikasi Tutor Guru dan Aplikasi Digital Utusan Malaysia. Haaa, hambik kau! Bacalah sampai juling bijik mata!

Antara spesifikasi Tab3 7 Essential Lenovo ini:

1. Os Android 5.1
2. Berat 0.575kg
3. CPU MTK MT8321 1.3 GHZ
4. Display 7.0
5. 0.3MP/2MP
6. Memory LP DDR3 1GB
7. Storage 16GB

Sekarang ini, saya mempunyai 3 buah tab:
1. Samsung Note 8.0 (paling disayangi dan ada nilai sentimental)
2. Tab HP dapat bila daftar Streamyx - dah beri pada adik
3. Tab3 7 Essential Lenovo - pemberian kasih sayang daripada Kementerian Pendidikan Malaysia, wooohoooo!!

Terima kasih Kementerian Pendidikan Malaysia.

22 ulasan:

  1. untungnya hidup awak Cikgu..

    ada banyak gajet berbanding saya..

    saya cuma ada handphone yang low spec dan laptop yang uzur..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagi chance sekali sekala nak merasa gembira hehe

      Padam
  2. Balasan
    1. haha, free bertambah-tambah best

      Padam
  3. untung jadi cikgu sekolah dapat gajet free

    BalasPadam
    Balasan
    1. ini yang suka...ada juga duka nya jadi cikgu nih hehe

      Padam
  4. Balasan
    1. siapa tak suka benda free kan? hehe

      Padam
  5. Wah.. Alhamdulillah ada bantuan gajet tu.. make use it wisely..Semoga pekerjaan kita sentiasa diBerkati.. Aamiin :)

    BalasPadam
  6. Tahniah cikgi. untungnya jadi seorang cikgu. doakan saya juga nanti.
    #bakalguru

    BalasPadam
  7. Nak pinjam sehari boleh? He he he

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha, mana boleh lawan gajet sis SS

      Padam
  8. husband saya pun dapat ni

    BalasPadam
  9. Bestnyer dapat Tab percuma ya.. Siapalah nak bagi kita tab ni :-)

    BalasPadam
  10. semoga tab ini memudahkan lagi kerja2 cikgu..ada lebih boleh jual murah2 ke sini :-p

    BalasPadam
  11. untunglah dah dapat.

    kita dapat henset yes aje.

    hehe

    BalasPadam
  12. wahhh best tu.... mesti sengih2 selama seminggu ;-)

    BalasPadam
  13. alhamdulillah rezeki cikgu

    BalasPadam
  14. Ada byk tu..pinjam satu leh ��

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...