Khamis, 19 Januari 2017

Wawasan 2020 dan TN50


Maaf entri ini perlu dibaca dengan menggunakan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT)

Alhamdulillah, saya berpeluang mengikuti sesi debat anak muda dalam Berita Awani jam 8.00 malam tadi.

Selepas itu ada siaran langsung di tv pelancaran TN50.

Saya, lebih menyukai sesi debat anak muda di tv Awani.

Mudah-mudahan saya panjang umur untuk melihat Wawasan 2020 tercapai ataupun terkulai.

Mudah-mudahan Tun M, panjang umur, untuk melihat adakah Wawasan 2020 tercapai atau tercapati.

TN50? Bak kata pengacara Awani, kita ada 33 tahun lagi untuk membicarakannya.

Ehem, mari kita menyorot kembali tentang dadah. 

Pastikan negara bebas dadah 2015. Ditulis pada tahun 2004. Sekarang dah jejak 2017. 


Adakah negara telah bebas dadah?

12 ulasan:

  1. bak kata lagu Elyana... tak tercapai akal ku...

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha, tak terfikir plak lagu nih ;)

      Padam
  2. Agak susah nak capai wawasan 2020 tu selagi kak rose masih berkuasa... ha ha ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh komen berunsur kbat jgk ke ni..hahahah..

      Padam
  3. Saya nak beri tau ni. Ada blogger nama dia pak alresky selelau menghantar iklan ke setiap entry saya. Iklan tu karut, tentang ramalan nombor. Saya pun block email dia.

    Lepas tu, ramai geng blogger saya tak dapat buat komen. Maksud saya komen dia tak sampai kepada saya.

    Saya bimbang dgn saya mem-belock dia, rakan2 yg lain turut ter block. Andainya ada siapa2 yang tidak dapat buat komen entry saya harap watsap kepada saya di 012 411 4355. Terima kasih.

    BalasPadam
  4. Hurmm ada gak terbuka chanel bincang pasal transformasi nasional 50 ni tp terus tukar chanel

    BalasPadam
  5. Lagi 33 thn kot! Adeh! Adalah akan tercapai kalau azam utk thn 2015 pun kecundang

    BalasPadam
  6. Mmg x nk lah komen lebih2 huhuh

    BalasPadam
  7. sayang...nmpk gaya xde bayangan lagi wawasan 2020 akan tercapai..tgok makin kronik ekonomi malaysia skang..RM drop..negara byk berhutang..kilang2 dr pelabur luar byk tutup...rasuh berleluasa..sedih tgok keadaan negara malaysia skang..

    ps:lama xupdate blog & bw ke blog kwn2..br kesempatan curi masa nak update blog n bw..

    BalasPadam
  8. isu dadah tu plk..dh makin byk plk kes bdk sekolah dan pelajar ipt yg terjebak dgn dadah..time ciktom study dl pun ada stdt makan pil utk tahan lama study esp. time final exam..

    BalasPadam
  9. sejujurnya sy x berapa gemar slogan2 sebegini sbb bg sy ia sekadar kata2 sahaja kalau tiada usaha yg betul2 jitu utk mencapainya

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...