Sabtu, 21 Januari 2017

Koleksi Emas Public Gold Edisi Pos Malaysia


Siti Hazreen 
Authorised Dealer Public Gold
PG00056447
0112 098 2764
Image result for public goldImage result for pos malaysia



Hai, sudah lama rasanya tak menulis tentang Public Gold

Ingat tak, saya ada tulis pasal minat saya pada setem? Boleh klik sini untuk baca.

Haaa, apa kaitan setem dengan entri hari ini? Jeng jeng jeng.

Sebab, hari ini saya nak kongsikan dengan korang koleksi emas Public Gold edisi Pos Malaysia

Jom tengok gambar:

public gold, pos malaysia

Emas Public Gold 1 gram

public gold, pos malaysia

Emas Public Gold 0.5 gram

public gold, pos malaysia

Emas Public Gold 1/2 Dinar


public gold, pos malaysia

Emas Public Gold 1 Dinar

public gold, pos malaysia

Emas Public Gold 5 gram

Menarik tak? Bagi saya sangat menarik lorrr!! Sebab semuanya emas (sangat bernilai) dan siap ada tepek gambar setem yang cantik-catik belaka. Alhamdulillah, semua dapat saya beli sebagai koleksi

Dalam banyak-banyak tu, saya paling suka dan teruja giler, bila pegang emas Public Gold edisi Pos Malaysia 1 dinar. Sebab apa ek? Maybe sebab design dia cantik, berkerawang-kerawang gitu dan ada tertera tulisan jawi. Perghhh!!

Emas Public Gold Edisi Pos Malaysia ini hanya boleh dibeli Pejabat Pos Malaysia yang ada perkhidmatan Ar-Rahnu sahaja ya. Kalau kat Negeri Sembilan ini, kalau tak silap saya, ada di Pejabat Pos Seremban dan Pejabat Pos Tampin.


Saya beli kat Pejabat Pos Tampin. 2 jam perjalanan pergi balik. Huhu.

Oleh kerana bilangan emas yang sampai tak banyak di setiap cawangan pejabat pos, sebaiknya korang telefon dulu pejabat pos itu, tanyakan stok ada atau tidak. Bukannya apa, takut-takut kalau main terjah je, stok habis, kan dah putih mata. Kalau dekat takpe, kalau macam saya ni, 2 jam perjalanan pergi balik, naya ohhhh!!

Oh ya, walaupun pejabat pos dibuka pada hari Sabtu tertentu (saya lupa Sabtu minggu ke berapa), tapi ar-rahnu Pos Malaysia hanya beroperasi dari hari Isnin hingga Jumaat sahaja ya.  

Ini nombor telefon Pejabat Pos Tampin: 06-4415092

p/s: simpanlah emas, tak rugi punya ^_^

17 ulasan:

  1. Assalam cikgu ct..lama betul x jln2 kat sini..still remember me?

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam, op kos saya ingat ;)

      Padam
  2. 2 jam pergi blk? Perghhh kalau dh minat mesti x de hal kan

    BalasPadam
  3. cantik2 design emas PG yg edisi pos..ciktom xde lgsg koleksi edisi pos..nmpk vintaj sgt..

    aah la design yg 1 dinar tu plg cntk..

    BalasPadam
  4. ciktom pn minat kumpul setem..kena msk wishlist bln depan..lipat ganda usaha cari duit..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. cik tom, mula dengan emas 0.5g atau 1g dulu je

      Padam
  5. cantiknya... selalu ke public gold buat edisi mcm ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. yep, sis...selalu je sis

      public gold ada macam-macam edisi, semua cantik!

      Padam
  6. Cantiknya.. memikat mata semua koleksi nie..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...