Isnin, 12 Disember 2016

Peluang Pengajian Tinggi Di Jepun Dengan Tajaan Yayasan Pelajaran MARA

Image result for yayasan pelajaran mara


Yayasan Pelajaran MARA mempelawa pelajar-pelajar yang memenuhi syarat dan kelayakan untuk mengikuti kursus intensif Bahasa Jepun "Selangkah Lagi Ke Jepun 2017" sebelum dipertimbangkan untuk tawaran biasiswa pengajian Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan di Jepun untuk Sesi Akademik 2017/2022.

Syarat dan Kelayakan Minima
  • Terbuka kepada pelajar Bumiputera
  • Berdasarkan Keputusan Percubaan SPM 2016 seperti berikut:
  1. Matematik 
  2. Matematik Tambahan
  3. Fizik
  4. Kimia
  5. Bahasa Melayu
  6. Semua subjek tersebut pencapaian minima A

Cara Memohon:

Tarikh tutup: 
31 Disember 2016

Pemohon boleh menyemak status panggilan temuduga selepas 13 Januari 2017 di laman web http://www.mjhep.edu.my

Pemohon yang tidak menerima jawapan dalam tempoh 3 bulan dari tarikh tutup permohonan adalah dianggap tidak berjaya.

Pertanyaan lanjut:

Alamat: 
Yayasan Pelajaran MARA (YPM), Malaysia-Japan Higher Education Program (MJHEP), No.19-G, Jalan TPS 1/5, Taman Pelangi Semenyih, 43500 Semenyih, Selangor. 

Telefon: +603-8723 4044/1563/2616/3039
Fax: +603-8723 3053 
(Bahagian Hal Ehwal Akademik)

Sumber: Berita Harian

23 ulasan:

  1. Wah memang best tu kalau berpeluang dapat sambung ke jepun...
    good luck pada yang memohon!

    BalasPadam
    Balasan
    1. jepun memang negara idaman saya ;)

      Padam
    2. Ciktom pun teringin nak travel ke sana..tp sbb cost nak travel ke sana agak tinggi..jadi pendam dl hasrat..gi travel tmpt yg bajet..hihi

      Padam
  2. Balasan
    1. menarik kan? bertuah siapa yang dapat

      Padam
  3. wahhh bkn senang ni nak dapat peluang sebegi... ayuh adik2 grab this opportunity!

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul, peluang hanya datang sekali sahaja

      Padam
  4. untuk anak2 muda ... menuntut ilmu walaupun ke negeri China.. okler kan dekat ngan Jepun...

    BalasPadam
    Balasan
    1. menuntut ilmu sampai ke jepun hehe

      Padam
  5. wow. goodluck kepada semua yang mencuba

    BalasPadam
  6. best juga kalau dpt sambung belajar di jepun

    BalasPadam
  7. bestnya dpat belajar di jepun. mesti cuba tau adik2

    BalasPadam
    Balasan
    1. time saya dulu takde peluang macam nih huhu

      Padam
    2. ya!! saya akan usaha selagi saya mampu!!

      Padam
  8. Kenapa time sis JM dulu x ada tawaran mcm ni..best oo kalau dpt belajar kat jepun

    BalasPadam
  9. X dpt belajar kat sana leh pegi sana pun dh syukur..best ooo g jepun total different from msia ishh kalau lah msia mcm jepun..mereka sgt polite

    BalasPadam
    Balasan
    1. sis JM dah gi jepun? syok nyer...kita tak sampai lagi huhu

      Padam
  10. Kalau yg mempunyai kelayakan sperti di nyatakan x rugi apply sbb jepun sebuah negara yg sgt canggih teknologi mereka

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul, teringin nak naik keretapi laju dia ;)

      Padam
  11. harap harap sy dapat gi jepun^^ (pelajarSMAHMUting32017)
    kaunselor....doakan saya...saya teringin nk jdikan bakat (hobi) saya sebagai kerjaya kat sana...iaitu animator dan kartunis

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...