Sabtu, 26 November 2016

Cara Semak Harga Emas Public Gold


Siti Hazreen 
Authorised Dealer Public Gold
PG00056447
0112 098 2764 


Mesti ramai nak tahu harga emas Public Gold yang lama kan? Yelah, nak buat perbandingan harga emas Public Gold nanti senang. So, kat sini ada sikit tips untuk korang semua.

Cara semak harga emas Public Gold:

1. Pergi ke Laman Web Public Gold. Klik sini

public gold, emas, emas public gold, harga emas public gold

2. Klik Login

3. Masukkan Username (kod PG) dan Password  
 public gold, harga emas public gold

4. Klik kat Purchase


harga emas public gold, emas, emas public gold,
 
 5. Klik kotak tarikh


harga emas, harga emas public gold, emas, public gold

6. Masukkan tarikh yang berkenan di hati


Cara Semak Harga Emas Public Gold,emas, harga emas public gold, public gold

Saya masukkan tarikh 01 Januari 2016:
Harga emas: RM159  (1g)
Harga perak: RM 2.31 (1g)

Harga hari ini 26 November 2016:
Harga emas: RM183 (1g)
Harga perak: RM 2.84 (1g)

Untung kan??

p/s: Kalau mengikut rekod, harga emas Public Gold hari ini (RM183) adalah sama dengan harga emas Public Gold pada tarikh 05 Mac 2016.

Murah! Murah! Murah!

Jom simpan emas Public GoldSaya boleh bantu anda.

Siti Hazreen 
Authorised Dealer Public Gold
PG00056447
0112 098 2764 

p/s: Cara semak harga emas Public Gold ini adalah dari mentor dan introducer saya, En. Zulkifli. Klik sini untuk ke blog beliau.

p/s: nak emas percuma Public Gold? Klik sini

39 ulasan:

  1. Balasan
    1. jom simpan emas SS, masyukkk sama-sama hehe

      Padam
  2. kalau rajin main benda begini boleh kaya jadinya...

    BalasPadam
  3. perhhh masyukk la. senang semua hujung jari

    BalasPadam
  4. Senang nak semak harga emas di Public Gold. Transparen dan tidak sorok-sorok. Boleh Apps versi Androids dan iOs.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab tu cik tom suka sistem public gold..bro azrin ni introducer ciktom..hehe

      Padam
    2. oh cik tom anak didik en.azrin? mantop!

      Padam
    3. betul tu en.azrin...yang penting telus!

      Padam
  5. cik tom boleh katakan byk kali jgk dalam seminggu tu check harga semasa emas kat web public gold...suka tgok trend harga..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya tengok hari-hari cik tom hehe

      Padam
  6. wah murah harga awal januari..ciktom beli may 2016 aritu rm176 segram..tu paling murah ciktom beli..yg lain range harga rm182-rm186 segram time beli...

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya pernah beli tahun lepas paling murah rm145 cik tom, jangan jeles hehe

      sekarang dah tak dapat harga tu

      Padam
    2. wow murahnya RM145..jelesnya...

      Padam
  7. rasa2 akan jadi lg murah ke bla msk bulan dpn ni nnt?; -)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wallahualam anies...jom beli sekarang ;)

      Padam
  8. Wah boleh cek online je eh? Senangnya! :D

    http://www.fatindays.com

    BalasPadam
  9. kalau x ada username PG camne nak semak? guna PG ID cikgu boleh? ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha guna ID tak leh lah JM...tapi saya boleh daftarkan JM ;)

      Padam
  10. harga emas skrg berapa eh..Emas 916

    BalasPadam
    Balasan
    1. emas 916 saya tak pasti...dah lama tak beli hehe

      Padam
    2. kalau nak emas 916 yang murah, boleh datang kat Kuala Pilah, terkenal diseluruh Malaysia kerana harga emasnya yang murah ;)

      Padam
  11. Public Gold tu Emas keping besar duit RM tu kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. emas keluaran public gold ada macam-macam bentuk sis...boleh tengok-tengok di laman web public gold

      Padam
  12. kalau betul la besar tu..berapa gram sekeping tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. emas paling kecil ialah 0.5g paling besar 1kg ;)

      Padam
  13. Balasan
    1. boleh contact saya di nombor atas tu JM ;)

      public gold pun ada keluarkan barang kemas aurora nama dia, boleh tengok di laman web public gold (gerenti kawan-kawan JM terkesima tengok aurora bila JM pakai) hehe

      Padam
  14. Saya beli emas masa time murah, memang menguntungkan

    BalasPadam
  15. Wahhh canggih boleh chek online dah

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekarang semua dihujung jari hehe

      Padam
  16. terima kasih mba infonya sangat bermanfaat

    BalasPadam
  17. semalam check harga emas 999 PG tgh rendah RM175 segram..mmg berbaloi kalau beli..

    BalasPadam
    Balasan
    1. harga tengah rendah nih cik tom, cepat-cepat grab ok ;)

      Padam
    2. sempat grab 1g je..duit byk guna utk komitmen lain plus nak pergi holiday..huhu

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...