Selasa, 22 November 2016

Permohonan Ke Tingkatan 1 Sekolah Menengah Agama Haji Muhamad 2017


Jom layan

Ini ialah lagu kesukaan saya untuk apa-apa program sekolah haha.

Mood padang pasir gitu

Ok, serius

Syarat-syarat kemasukan ke tingkatan 1 Sekolah Menengah Agama Haji Muhamad ialah seperti berikut:

1. Sekurang-kurangnya 2A dalam UPSR
2. Tiada gred E dalam UPSR
3. Sekurang-kurangnya 4A UPKK

Tingkatan 1 Sekolah Menengah Agama Haji Muhamad menggunakan Kurikulum DINI

Borang permohonan ke tingkatan 1 Sekolah Menengah Agama Haji Muhamad 2017 boleh didapati di pejabat sekolah pada waktu pejabat.

Borang permohonan tersebut tidak boleh di fotostat (ada nombor siri)

Calon-calon akan di senarai pendek untuk menghadiri temuduga pada 04 Disember 2016 (Ahad)

Tarikh tutup permohonan ialah pada 28 November 2016

Alamat: Sekolah Menengah Agama Haji Muhamad, Kampung Jambu Lapan, 72100 Bahau, Negeri Sembilan


~bitaufiq wannajah~
~ahlan wa sahlan~

28 ulasan:

  1. bolehlah jadi rujukan lepasan upsr

    BalasPadam
  2. Kena bagitahu semua calon UPSR tahun 2016 nie

    BalasPadam
    Balasan
    1. yep, tolong war-warkan. terima kasih ;)

      Padam
  3. Boleh kabarkan pada kwn2 yg ada anak ambil upsr ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. sila war-warkan JM, terima kasih ;)

      Padam
  4. kalau ikut result upsr dulu nih.. tak lepas jugak ..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. barang yang lepas usah di kenang hehe

      Padam
  5. Siapa yang berminat nak hantar anak ke sini dan berkelayakan, kenalah cepat-cepat pergi sekolah ambil borang ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. lai lai lai...isnin minggu depan last day ;)

      Padam
  6. Nice sharing.
    Maaf tanya sekolah ini untuk lelaki dan perempuan ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. yep, untuk lelaki dan perempuan :)

      Padam
  7. Tiada gred E, dan 2A...boleh lah jugak syarat ni...war2kan dgn mereka yg nak

    BalasPadam
  8. Dah tua kebangka ni... SS x pernah ada sijil UPSR... camne rupa sijil tu pon SS x pernah tengok... x pernah pegang!

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha lawak SS

      bukan tua, tapi akhir remaja ;)

      Padam
    2. Remaja purba lebih tepat... 😅

      Padam
    3. SS dari gua mana? haha!!

      Padam
  9. teringat saya dulu nak masuk tingkatan 1 ke sekolah maahad.. pakai SPRA kene 90% keatas..UPSR tak silap macam sama..as long as takde E.. [dulu2 ada 4 subjek jer pon] :)

    BalasPadam
  10. ciktom ada anak sedara lepas UPSR..tapi result dia xlepas syarat..xcukup 2A..hihi...

    BalasPadam
  11. cik tom dulu pun sekolah agama..syaratnya dulu lagi ketat mungkin sebab sekarang dgr cerita result upsr jatuh teruk dgn silibus baru...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ini adalah syarat minimum cik tom ;)

      Padam
  12. bkn anak nogori boleh apply ke ni? ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh, asalkan warganegara Malaysia, warganegara lain tak diterima hehe

      Padam
  13. Hari ni last day apply rupanya.. Good luck kepada semua pemohon!

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan hari ni sis, semalam last ;)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...