Ahad, 27 November 2016

Filem Hindustan Dear Zindagi Alia Bhatt dan Shah Rukh Khan

Dear Zindagi

Yep, tak salah tengok. 

Tajuknya Dear Zindagi. Jangan gelak.

Haaa, buat pertama kalinya, angkut Mell pergi tengok filem Hindustan kat wayang haha!!

Ini kali ke-2 saya tengok filem Hindustan kat wayang. Kali pertama masa sekolah dulu. Lama giler tak tengok filem Hindustan kat wayang.

Selalunya, filem pilihan di wayang ialah filem aksi. Sebab takut tak berbaloi tengok filem genre lain. Dan selalunya jugak filem berbahasa Inggeris. Jarang tengok filem Bahasa Melayu, Jepun, Korea, Cina dan lain-lain.

Sebenarnya, saya dah lama tak mengikuti perkembangan filem Hindustan. Masa jalan-jalan kat blog siapa ntah, ada update pasal filem ini.

Sejak itu saya selalu pasang lagu ini:

 

So, semalam, ajaklah Mell keluar.

Saya: Beb, jom tengok wayang
Mell: Ok, cerita apa.
Saya: Ntah, kita bincang esok (dalam hati jom tengok Dear Zindagi!)

Sebelum itu dah hantar kat wassap Mell screen shot senarai filem di Palm Mall dan Jusco. Mata dah bersinar-sinar sebab tengok ada Dear Zindagi...yes!! (alaaa, Mell nak tengok ke filem Hindustan?)

Untuk waktu petang ada 2 pilihan filem terdekat. Doctor Strange, Fantastic Beasts and Where To Find Them dan Dear Zindagi.

Doctor Strange, Mell dah tengok. Yesss, tinggal 2 filem.

Saya: Beb nak tengok filem apa?
Mell: Ntah, ikut lah.
Saya: Ok, jom tengok filem Dear Zindagi?
Mell: Ok
Saya: Ok? Betul ni?
Mell: Ok je
Saya: Yeahhh!! Mell tengok filem Hindustan! (serius macam tak percaya)
Mell: Kenapa nak tengok filem ni?
Saya: Sebab ada Alia Bhatt! (saya tak teruja pun nak tengok filem Dilwale kat wayang haha!!)


Jom layan trailer Filem Dear Zindagi

Filem Hindustan Dear Zindagi ini, ada hubung kait dengan kaunseling. Hampir sama, tapi tak serupa.


Saya: Beb, berapa bintang?
Mell: 3.5/5 
Saya: Ala...kenapa sikit?
Mell: Ok lah tu. Filem Dear Zindagi ni ok, apa yang Shah Rukh Khan buat tu betul. Tapi ada part yang slow.

Erkkk, saya bagi 4/5 bintang haha! Best! Best! Best!

p/s: dialog dalam filem Dear Zindagi ni best terutama chair (kursi)

p/s: saya rasa saya juga perlukan BD (brain doctor) haha!!

p/s: paling lawak ialah Lebanon 😂😂😂

41 ulasan:

  1. dah lama tak pi tgok citer kat pawagam..ciktom tak pernah lagi tgok hindustan kat pawagam..biasanya citer omputih je...yg lain tgok on9..hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba try filem ni cik tom, best!

      Padam
    2. kalau ada lagi weekend depan boleh try gi tengok..hihi

      Padam
  2. 4/5 bintang tu..mesti best..cikgu blh bt review filem ni plk nanti..mesti ramai nak tahu skit2 before beli tiket wayang..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. of course lah best cik tom, review? alaaa kemalasan melanda ahaks!

      Padam
    2. kena review..baru boleh yakinkan ciktom nak tengok..hihi

      Padam
  3. wahh sharukan ade filem bru ke?? bru tahu.. ok nak tgu free je

    BalasPadam
    Balasan
    1. yep, tengok jangan tak tengok hehe

      Padam
  4. wahhhh layan hindustan smpi ke wayang gituuuu ;-) sy ni yg kat rumah tu pun x larat nk tgk heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. tengok lah citer nih anies...best giler!!

      Padam
    2. insya allah ada ms sy tgk nnt...

      Padam
    3. tengok jangan tak tengok hehe

      Padam
  5. Wah macam best je ni. Dah lama tak tengok hindustan dekat wayang :)

    BalasPadam
  6. Wah shah rukh khan dah ada filem baru? Nak pergi tengoklah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tengok sis, tak rugi, serius!!

      Padam
    2. ciktom pun suka lakonan shah rukh khan..cuma frust skit crite diwale tu biase skit cerita ni..tapi viewnya mmg cantik...

      Padam
  7. Siapa Mell tu..leh kenalan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mell sahabat saya, boleh je sis...orang kata musuh jangan dicari ;)

      Padam
  8. Samalah..kalau tgk wayang mesti nk trgk filem ganas n aksi baru RASA DEBARAN dgn sound system sume tu...cite melayu baik tggu masuk TV jek..matilah kalau org dgr ni..x sokong filem tempatan

    BalasPadam
    Balasan
    1. sep, kita sama lah sis!! filem aksi...sound dia fullamak! rasa berbaloi-baloi

      bukan tak nak sokong filem temapatan...tapi tulah huhu (mati lah kalau orang baca komen kita nih sis) cepat sorok dalam selimut haha!!

      Padam
  9. kalau Sha Rukh Khan berlakon mmg minat nak tgk tapi klau Alia Bhatt tak kenal sgt

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya pun bukanlah minat alia bhatt sangat, tapi best lakonan dia ;)

      sis JM kena tengok cerita okeh

      Padam
  10. ohhh cite ada kaitan ngan kaunseling patutlah cikgu kaunselor nak tengok

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebelum tengok filem ni, saya tak tau pun jalan cerita dia JM, rupa-rupanya ada iras-iras kaunseling ;)

      Padam
  11. Teringin nak tgk Dr Strange..dorang ckp best

    BalasPadam
    Balasan
    1. yep, banyak orang komen kata best...memandangkan Mell dah tengok, so saya tengok online je nanti ;)

      Padam
  12. tak pernah tgk lagi filem hindustan kat wayang.. tak sanggup sebab lama sgt. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha, saya tak rasa lama, sebab suka sangat cerita nih!

      Padam
  13. wahhhh terbaik la. heheh tak penah lg tgk di wayang.

    BalasPadam
  14. Lama tak tengok wayang last bulan 3 aritu tu pun guna voucher free hihihihi.. Tggu tahun depan nk guna vocher free lg hihihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. bulan 3? lama tu...tengok filem ni sis, best!

      Padam
    2. ciktom pun dah lama tak tengok wayang..rasa last tahun lepas..busy benor tahun ni..mcm2 kejadian pahit n manis..huhu

      Padam
    3. Cik tom, busy2 pun kena cari masa untuk diri sendiri ok ☺

      Padam
    4. itulah kwn2 pun nasihat perkara yang sama..dlm busy2 kena ada me time..huhu

      Padam
  15. Aiseh..menyesal semalam free tak pergi tengok filem ni.Ramai kata best. Dahla Shah Rukh Khan yang berlakon..

    BalasPadam
  16. wah,cam best jer filem ni,lama tak layan Hindustan Movie

    BalasPadam
  17. kwn cik tom bulan lepas pergi bercuti 10 hari ke india...siap berjumpa SRK dan bergambar sakan lagi...jeles plk tgok..hihi

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...