Ahad, 5 Mac 2017

Ragam Instagram


Okeh, cakap betul-betul berapa akaun Instagram yang korang ada?

Saya pernah ada 3 akaun Instagram. Banyakkan?

Akaun Instagram yang pertama (tak aktif) akaun Instagram private - hanya untuk rakan-rakan rapat. Kebanyakkan saya follow Instagram artis haha!! Jangan cari akaun ini, dah tak aktif ya.

Akaun Instagram yang kedua (aktif). Akaun Instagram yang kedua ini lebih khusus kepada poskad, setem dan seumpama dengannya.

Akaun Instagram yang ketiga (aktif) ialah seperti gambar diatas.

Tengoklah bilangan akaun Instagram yang saya follow tu. Tergelak kejap.

Jom kita analisis, siapakah yang kita follow di Instagram? Antara yang saya follow:


1. Sahabat-sahabat kaunselor
2. Solo traveller
3. Motivasi
4. Kreatif
5. Artis
6. Rakan-rakan Public Gold
7. Berkaitan dengan gitar 
8. Murid
9. Kawan-kawan
10. dan macam-macam lagi

Senarai akaun Instagram yang saya follow tu takkan kekal. Kalau ada masa terluang, saya belek-belek balik mana Instagram yang saya nak unfollow. Haha!!

Kejam ke? Bagi saya tak kejam.

Bukan apa, akaun Instagram ini, ia bukan macam Facebook yang mana kita boleh setting, walaupun kita follow Facebook dia, tapi kita boleh hide post dia hehe. (Okeh, ini memang saya buat). 

So, korang pulak macam mana?

28 ulasan:

  1. Haha..instagram ni kalau artis senanglah nak follower ramai, atau muka lawa macam artis mesti sekejap je follower mencanak naik haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya tak kisah tak ramai follow pun ;)

      Padam
  2. 1 akaun ig je dah cukup. malas nak manage banyak banyak

    BalasPadam
  3. 1 acc je, tapi mmg ramai follower sebab ig tak perlu kita kenal follower kita

    BalasPadam
  4. 1 acc je skrg ni, susah nak managekalau banyak2 sangat

    BalasPadam
    Balasan
    1. mula2 saya memang nak 1 je, tapi kena jugak ada 2 sebab nak asingkan dengan poskad lebih mudah

      Padam
  5. Saya ada dua akaun. 1 untuk personal dan 1 lagi untuk bisnes.

    Malas nak follow ramai2 orang sebab kadang ada yang upload gambar tak tentu arah.. upload gambar lubang hiduung la.. aduh pelik

    BalasPadam
    Balasan
    1. rajinnya cik handle. bagus ni

      Padam
    2. haha, yep, kadang2 ntah2 apa gambo dia masukkan

      Padam
  6. kalau rajin follow artis, followers kita pun akan bertambah juga....antara tips nak tambah followers

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya tak kisah tak ramai follower pun ;)

      Padam
  7. saya pun ada tiga.. satu personal, dua untuk blog (official) dn yg ketiga sy xtahu nak buat untuk apa, last2 sy bg kat tunang sy je. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh pulak main pass pass ek? haha

      Padam
  8. saya lama tak main dengan benda-benda seperti paip..

    BalasPadam
  9. Terpaksa.. sebab kalau campur aduk macam sesak pula.. hahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul, kadang2 perlu lebih 1

      Padam
  10. memula sy ada 2 akaun. 1 utk personal, 1 utk bisnes. eh eh, ada orang hacked plak akaun personal tu. terpaksa buat balik. jadi, semuanya ada 3

    BalasPadam
    Balasan
    1. erkkk, ada jugak kena hack ye? mesti orang popular nih hehe

      Padam
  11. sy jenis tak kisah asalkan bukan terfollow IG lucah sudah ler hahahaha (sbb penah terkena)

    BalasPadam
  12. Sebenarnya bukak IG suka suka je .Saya pun selalu gak belek mana yang perlu di buang. Rimas dengan orang yang ada penyakit selfie baik di fb atau Ig.

    BalasPadam
  13. Follow lah saya... ha ha ha...

    BalasPadam
  14. Ramainya follower..x nk follow titiew kew eh ke dah follow ��

    BalasPadam
  15. Mrs. A ada satu jer akaun IG.
    Tapi macam nak buka satu lagi pun ada nak asingkan personal dengan general

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...