Isnin, 16 Januari 2017

Mahukah Kita Berubah?


Everything Has Changed - Taylor Swift & Ed Sheeran

Entri kali ini perlu di baca dengan menggunakan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) haha!!

Ada banyak isi tersirat di sebalik yang tersurat. 

Well, (dah kuar omputihnya), tadi ada cikgu baharu kat sekolah. Dia ingatkan saya mengajar subjek Bahasa Melayu haha. Tak boleh blah.

Saya memang suka Bahasa Melayu, bahasa jiwa bangsa gitu.

Ok, kembali kepada topik.

Semuanya dah berubah. Yep, antara yang dah berubah ialah:
1. Presiden Amerika dah berganti baharu
2. Matawang Malaysia jatuh tergolek
3. Harga rumah kat Batu Kikir dah takde RM300 ribu
4. Kes buang bayi makin banyak
5. Waktu persekolahan makin lama wehhh
6. Isi minyak RM50 tak penuh satu tangki
7. Kes rasuah hurmmmm

Ok, korang boleh tambah lagi dalam senarai di atas.

Apa warna kesukaan korang???

Jeng Jeng Jeng 

p/s: Sis Lisa Nurulain, ok tak font macam ni??

Image result for time for change

29 ulasan:


  1. Entry ni tak ada yg tersembunyi. Yg tak nampak aje kata tersembunyi terus. It's clearly indicated in your mesej bergambar.

    Thumbs up.

    BalasPadam
  2. RM50 dah macam RM5 je skang ni. hahahaha..

    BalasPadam
  3. Alamak,..kena baca guna KBAT ye 😆

    BalasPadam
  4. No 6 tu memang perih! Huhuhuhu

    BalasPadam
  5. kat opis lama saya dah ada meter parking n ramai yang bising!!! dulu free je ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. susah dah nak dapat benda free sekarang nih huhu

      Padam
  6. harga getah makin naik.. hahaha
    ok 2017 rasanya makin mencabar, manusia dan juga perangai masing2

    BalasPadam
  7. Okay baca guna KBAT.
    Dont judge a book by its cover ngeh!ngeh!ngeh!

    BalasPadam
  8. 8. Boleh apply rumah prima... Dan dibenarkan bina kat tanah orang...
    * Perlukan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) tak untuk kes ni?

    BalasPadam
  9. 9. Nak jimat... isi minyak Ron97...
    * Sekupang pon berkira

    BalasPadam
  10. harga chicken chop yg restoran fevret ciktom dah naik harga..huhu...
    ciktom rasa ciktom mcm faham je apa yg tersirat dlm entri ni..mendalam tu..hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha terima kasih kerana faham cik tom ;)

      Padam
  11. 8. Kurangkan makan d luar sbb nk simpan duit pegi travel 😜

    BalasPadam
    Balasan
    1. wow, bagus...JM masak hari2 lah ni??

      Padam
  12. 9. Kena bwk shoping bag sbb bag plastic kena charge 20 setiap pembelian..terutama kat selangor

    BalasPadam
  13. 10. Ubah yang 'tu' tp boleh ke adeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. apa yang "tu" JM cer explain hehe

      Padam
    2. Asyik2 merungut merangat....

      speechless dgn melayu cam ni....majoriti ckgu yg perasan bijak, tapi dlm kelomp[ok mereka sendiri.

      Aku cikgu minoriti dalam kelompok cikgu yg majoriti, tapi hanya dok sembang kat kantin sekolah itu ini begitu begini.

      Padam
    3. hai "tanpa nama" terima kasih kerana membaca ;)

      lain kali letak lah nama ;)

      ada blog? boleh saya singgah baca blog tuan/puan ;)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...