Jumaat, 3 Februari 2017

Cara Beli Emas Public Gold Melalui Akaun GAP Kali Pertama

Image result for public gold

Siti Hazreen
Authorised Dealer Public Gold
PG00056447
0112 098 2764

Assalamualaikum dan hai semua.

Dah masuk bulan Febuari 2017 dah oiii!

Yeahh!! Pastinya hari ini semua dah tahu tentang pulangan Tabung Haji. Osem kan?

Apa kata tukarkan kepada emas sedikit ^__^

Ok, itu mukadimah. Hehe

Baiklah, di sini, saya kongsikan cara beli emas Public Gold melalui akaun GAP kali pertama.

~Terima kasih kepada Mentor saya En. Zulkifli Shafie~

Sesiapa yang dah daftar kat laman web Public Gold dan nak mula beli emas kali pertama menggunakan akaun Gold Accumulation Program (GAP) boleh ikut langkah-langkah ini:

1. Masukkan duit 
- Masukkan duit ke akaun Public Gold mengikut harga per gram di www.publicgold.com.my. Kalau hari ini RM189 1gram

- No. akaun 5571 3923 8048 (Maybank) - Public Gold Marketing Sdn. Bhd.

(Harga disemak sehari sekali jam 12.00 malam)

2. Whatsapp Maklumat
- Whatsapp maklumat ke 017-4866 916 (no. telefon Public Gold bahagian GAP), taip butiran ini:
  • nama penuh
  • no. IC
  • no. telefon
  • email
  • Jumlah yang di bank in
  • tarikh di bank in
  • masa bank in
  • introducer: PG00056447 Siti Hazreen
(Attachkan sekali slip bayaran untuk Public Gold sahkan bayaran. Slip bayaran tu kena simpan baik-baik untuk rujukan masa hadapan)


3. Check GAP Statement
- Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja

- Kalau dah dapat email USERNAME dari Public Gold, login ke website Public Gold untuk check GAP Web Statement. Gunakan no. IC 12 digit sebagai password. Kalau tak terima juga email itu, beritahu saya untuk saya follow up dengan Public Gold.

- Bila-bila nak keluarkan emas itu, datang di pejabat Public Gold, tunjuk IC dan bayar caj premium sahaja. Telefon dahulu sebelum datang ye.

Untuk info lanjut jangan segan-segan untuk hubungi saya ^_^

Jom mulakan simpanan emas SEKARANG!

p/s: ini adalah untuk pembelian emas Public Gold kali pertama sahaja, kali kedua dan seterusnya boleh terus klik butang "buy now" dalam laman web Public Gold

Siti Hazreen
Authorised Dealer Public Gold
PG00056447
0112 098 2764

15 ulasan:

  1. Kita beli emas dari public gold ni, emas tu kita simpan di tangan ke? saya kurang sikit pengetahuan ttg emas

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh pilih samada simpan sendiri atau simpan di Public Gold

      Padam
  2. dah lama tak check akaun tabung haji..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bonus dah masuk, boleh check :)

      Padam
    2. samala..ciktom pun dh lama xcheck tbg haji..msk duit nak simpan pun guna mesin CDM/ transfer guna mesin ATM je..sbb utama malas nak bersesak kat kaunter tbg hj...

      Padam
  3. tiada had ya berapa byk yg kita boleh beli?

    BalasPadam
  4. insya allah ada rezeki lebih sy nk beli jg

    BalasPadam
  5. hoho..

    mesti dah banyak biskut nih kann..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha, biskut buat cecah kopi ;)

      Padam
  6. Saya ada buat GAP ini..
    bila ada lebih memang akan beli 1g..

    BalasPadam
  7. tutorial yg bgus cikgu..ciktom dah buka akaun GAP PG awal tahun lepas...Beli emas sikit2 lama2 jadi banyak...

    BalasPadam
  8. sebelum ni ciktom pernah share link En.Azrin (akubiomed), bila kawan2 tanya mcm mana nak buka akaun emas GAP dgn cik tom..insyaAllah lepas ni kalau ada lagi kwn yg tnye..ciktom akan share link blog cikgu plk ye..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...