Sabtu, 19 November 2016

Permohonan Ke Tingkatan 1 Sekolah Menengah Agama Dato' Klana Petra Maamor Seremban 2017


Klik sini untuk ke laman web Sekolah Menengah Agama Dato' Klana Petra Maamor, Seremban

Syarat-syarat permohonan:

Kelayakan:

  1. Warganegara Malaysia dan calon UPSR 2016
  2. Mendapat sekurang-kurangnya 3A tanpa E dalam UPSR
  3. Mendapat sekurang-kurangnya 5A (termasuk Bahasa Arab) dalam UPKK
  4. Keutamaan kepada calon sekolah-sekolah di Negeri Sembilan
  5. Anak Negeri Sembilan (keutamaan kepada penduduk sekitar Seremban dan seluruh Negeri Sembilan)
  6. Sihat tubuh badan
  7. Menggunakan Kurikulum Bersepadu Dini (KBD)
  8. Kelebihan kepada calon yang menghafaz Surah Yasin, Surah al-Mulk, Surah Waqiah dan Surah Sajadah
Tarikh tutup permohonan: 28 November 2016

Maklumat lanjut tentang permohonan ke tingkatan 1 Sekolah Menengah Agama Dato' Klana Petra Maamor Seremban 2017 klik sini

Borang permohonan online ke Sekolah Menengah Agama Dato' Klana Petra Maamor Seremban 2017 klik sini

Hubungi:
Tel:06-7639361

Alamat Sekolah Menengah Agama Dato' Klana Petra Maamor Seremban:
KM 5, Jalan Seremban-Kuala Pilah, 70400 Seremban, Negeri Sembilan

p/s: Hjh. Samsiah bt. Chik, Pengetua Sekolah Menengah Agama Dato' Klana Petra Maamor Seremban, sangat berwibawa orang nya (bekas pengetua saya)

24 ulasan:

  1. semoga berjaya bt pelajar2 ting 1 nanti

    BalasPadam
  2. Semoga makin ramai yg memohon di sek men keb agama...biar seimbang akademik n agama. Aaminn..

    BalasPadam
  3. bagus perkongsian info ni

    BalasPadam
  4. Pada sesiapa yang ada anak nak masuk Tingkatan 1 tahun depan, kenalah ushar sekolah ni. Tengoklah anak sesuai ke tidakkan!

    Anak saya lama lagi baru nak seat for UPSR tapi Mommynya menggeletes macamlah dia yang nak masuk Tingkatan 1 tahun depan ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagus MD, buat persiapan awal hehe

      Padam
  5. 3A tanpa E so kalau dpt D boleh lah ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh, tu syarat minima je JM ;)

      Padam
  6. Kalau hanya 2A3B1C dan 8A dlm upkk boleh buat rayuan utk masuk ke sekolah ni x? Anak yg sulong mmg belajar di smad klana form 3 thn dpn.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sila berhubung terus dengan sekolah tersebut ;)

      Padam
  7. ciktom rasa macam tahu je sekolah mana je ni...rindu la plk nak gi kuala pilah..paling rindu masakan ikan beli..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekolah tepi jalan, dan sangat terkenal hehe

      Padam
  8. thn ni xde anak sedara yg amik upsr... kalu x bleh warwar kn ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh war-warkan tahun-tahun hadapan hehe

      Padam
  9. Saya dh daftar online melalui blog cikgu siti...pagi td dapat info dr cikgu sekolah kebangsaan seremban jaya bahawa anak saya di terima dn diminta ambil borang di smad klana..bila pergi diberitahu keputusan yg layak akan diketahui pada 1/12/16.bila tanya semula cikgu di sksj cikgu tersebut bagitau yg pihak sekolah dpt panggilan telefon bgtau anak saya dpt..so keputusan nya tunggu 1hb. 12 lah jwbnya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. In shaa Allah terima kasih..

      Padam
  10. Keputusan temuduga utk sejumlah 300 calon telah keluar. Blh semak melalui link pertama Cikgu Siti pautkan. Blh save sebagai pdf file juga.

    BalasPadam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  12. Kalau daftar online sekarang boleh terima lagi tak

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya tak pasti, sila berhubung dengan sekolah berkenaan ;)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...