Ahad, 27 Mac 2016

Kemasukan Ke Program Pengajian Siswazah 2016/2017 Di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)

Image result for upsi

Sekarang ini musim pelajar-pelajar mengisi borang UPU. Lepasan SPM, matrik dan sewaktu dengannya. Pelajar tua tapi belum bangka pulak macam mana? Haa, jangan risau, ada tawaran sambung belajar jugak okeh!

Ok, Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) ada buka tawaran untuk sambung Ijazah Sarjana (Master) dan Doktor Falsafah (Phd) (peringkat tertinggi pembelajaran formal) Yeahhh!! Tepuk tangan!


Klik sini: Tawaran bidang Ijazah Sarjana di UPSI


Kaedah Permohonan di UPSI:
1. Pemohon perlu membeli Nombor Bitara ID di mana-mana cawangan BSN dengan harga RM26.00
2. Gunakan Nombor Bitara ID itu di laman web http://postgrad.upsi.edu.my/admission/
3.  Untuk makluman lanjut: http://ips.upsi.edu.my

Tempoh Permohonan:
21 Mac 2016 (Isnin) - 21 April 2016 (Khamis)


sumber: laman web upsi

31 ulasan:

  1. ada juga bercita-cita nak sambung pjj buat master...tapi takut tak boleh bawak sebab sibuk dengan kerja..

    BalasPadam
  2. olaoli: org bekerja memang kena timbang 100x nak sambung belajar...terlalu banyak cabarannya

    BalasPadam
  3. adik saya masih berkira kira lagi nak ambil kos apa

    BalasPadam
  4. uncle: ada masa untuk fikir lagi

    BalasPadam
  5. dulu-dulu mrhanafi nak sambung belajar sehingga peringkat tertinggi..
    sekarang pula nak transferkan impian itu buat anak-anak...
    impian sekarang nak master dalam jana duit supaya jadi jutawan..

    BalasPadam
  6. tawaran menarik belaka n agak mencabar..smoga mrk y berkenaan dpt memilih course y bersesuaian ..

    BalasPadam
  7. mr.hanafi: moga berjaya tuan ;
    Lyafrina: sis, memang pening nak buat pilihan ;)

    BalasPadam
  8. erm macam nak sambung master pulak..hehe.. tapi hutang yang sedia ada pun dah menimbun...

    BalasPadam
  9. zik: jom sambung belajar!

    BalasPadam
  10. Dah berkarat rasanya otak ni nak memohon masuk pelajar tua sambung pengajian

    BalasPadam
  11. noriza: sis, kita dah tua, tapi belum bangka hehe

    BalasPadam
  12. nak sambng belajar huhuhu maybe hujung tahun ni nak mula..doakan ya..nak mula awl tahun dah lepas sebab anak kecil :) rin nanti kongsikan sikit ilmu pasal art therapy islamic yg dkt PD tu eh :)

    BalasPadam
  13. zuhanif: tahniah beb! aku sokong kau sambung belajar!

    BalasPadam
  14. Tunggu anak besar nanti nak buat PJJ. Doakan ain cikgu. Hihi ! Semangat berkobar ni, lagi-lagi boss tengah support kita gile-gile punyer. ☺

    BalasPadam
  15. ain: wahhh, good luck ek! chaiyuk2!

    BalasPadam
  16. kalau cikgu nak buat master, full time ke, gaji jalan tak?

    BalasPadam
  17. raihanah: kalau nak full time, gaji jalan, kena rebut hadiah sambung belajar (HLP)

    BalasPadam
  18. yang nak jadi cikgu boleh la apply ni

    BalasPadam
  19. oo ada hadiah sambung belajar ya.. ok cikgu

    BalasPadam
  20. PROGRAM MASTER DAH TAMAT LA YE?

    BalasPadam
  21. kalau ikut iklan, memang dah tamat, cuba hubungi terus pihak universiti ye ;)

    BalasPadam
  22. Kalau nak masuk intake 2017 , boleh lagi ke?
    Berapa kali pengambilan dlm setahun. Baru bercadang nak appy pn!

    BalasPadam
  23. seira: kalau ikutkan iklan tu, dah tamat tempoh...tapi cubalah tanya UPSI kot2 ada pengambilan kedua bulan september ;)

    BalasPadam
  24. Dapat offer dah, patutnya register selasa depan tapi yuran 2ribu... huwaa... terpaksa lupakan la nampaknya :'(

    BalasPadam
  25. tanpa nama: alahai...kadang-kadang duit menjadi kekangan huhu

    BalasPadam
  26. Hai kalau mau masuk ke ijazah sarjana master apa kelayakannya?

    BalasPadam
  27. bagaiman nak sambung belajar untuk sessi 2017...terlewat dah ke

    BalasPadam
  28. Tarikh dah tamat, tapi, cuba hubungi institusi tersebut ya

    BalasPadam
  29. teringin nak sambung belajar lagi..tp fikir byk kekangan..hold dulu..huhu..
    good luck pada yg memohon!

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab tu orang kata, kalau dah start keje, malas nak sambung belajar balik hehe

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...