Rabu, 13 Disember 2017

Kord Gitar Linangan Terakhir - Forteen


Hai korang, Assalamualaikum...

Lama tak menulis.

Rindu sangat kat blog ini. 

Korang pun rindu nak baca entri baharu kan?

Ngaku je lah. Hehe

Ok, kalau nak muntah, sila pergi bilik air, jangan muntah depan skrin haha!!

Korang, walaupun saya dah lama tak update entri, terima kasih sudi singgah di sini. Terkejut tengok angka 441K viewer fuhhh, dan terima kasih juga sudi meninggalkan komen dalam blog ini.

Ada tak nama korang disebelah kanan blog ini? Hehe

Oleh kerana ini adalah entri pertama setelah sekian lama menyepi, so, saya terbitkan entri ringan ini. 

Lagu Linangan Terakhir ini selalu ada dalam minda saya sejak akhir-akhir ini. Best jugak lagu ini. 

Jadi, saya pun cari kord gitarnya. Yeah, jumpa!!


(Intro)
C Am

C
Khabarnya
C Am
Khabarnya kau dah jumpa
C
Pengganti teman hidup
Am
Mungkin dialah bahagiamu

C
Semoga
C Am
Semoga dia memberi
C
Secebis lebih hati
Am
Dari segala yang ku mampu

(I)
C
Sebenarnya
C
Sejak detik berpisah
Am
Ku damba rujuk semula
F G
Mungkin tiba masa untuk ku sedar



(II)
C Am
Tak guna lagi aku berduka
F G
Cinta yang mati takkan hidup semula
C Am
Tak guna lagi aku merintih
Am F G
Jadikan titisan ini linangan terakhir

C
Cukuplah
C Am
Cukuplah ku merindu
Am C
Orang yang sudah jauh
Am
Meninggalkan hati berpaut

C
Ku coba
C Am
Ku coba bunuh semua
C
Sisa cinta bernyawa
Am
Di halaman hati yang keruh

Ulang (I) & (II)

Am F
Aku harus tabah membina semula
C G
Harapan yang musnah
Am F C G
Doakanlah agar diriku ketemu setanding dirimu

Ulang (II)

C
Yang paling terakhir
Am F C
Jadikan titisan ini linangan terakhir

Kord gitarnya senang kan? Haaa, boleh lah korang try main nanti.


Saya main gitar biasa-biasa je, nak jadi macam Izzue Islam nih ntah bilalah agaknya huhu.

8 ulasan:

  1. Rin...hahahah rindu ko sangat beb..insyaAllah tidak akan berhenti selagi ada daya dan selagi ada sahabat-sahabat seperti kau yg sentiasa sokong dan baca nukilan aku hahahah tq beb...lama tak jumpa rindu kenangan di universiti bersama. Good luck utk kau juga.. banyak nukilan kau memberi info pd aku..teruskan juga penulisan mu ya sahabat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehhe tq sentiasa menyokong tulisan aku

      Padam
  2. lagu2 forteen mmg best... cuma sy harap mereka 'dpt lari' dr 'imej / byg2' KRU. sy tau diorg artis KRU tp kalau ada imej sendiri (dlm lagu) pasti lg best

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan, lagu diorang memang best hehe

      Padam
  3. saya main, sis nyanyi boleh?? hehe

    BalasPadam
  4. Perghhh dasyat arr..ada kid lagu tu..ce ajar camna nk main guna kod tu

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...